Sesong Sprengstoff

Akkurat som det er farlig å leke med dynamitt. Akkurat som det er farlig å leke med håndgranater. Akkurat som det er farlig å leke med napalm. Det et farlig å leke med meg på Wordfeudbrettet. Jeg har nettopp slått meg ut fra sjuende divisjon og står klar for å kjempe om min rett til å leve i sjette divisjon. Jeg har ikke kommet til sesong 176 for å leke. Jeg er her for å vise hele verden at jeg er en legende som står klar for å sprenge alle tidligere rekorder. Klar til å blåse all motstand av banen. Klar til å dø for min rett til å trone på toppen av tabellen.

Nok en gang starter jeg sesongen med bind for øynene. Det er sju motstandere i gruppa mi. Samtlige har mer erfaring enn meg. Og ingen av dem kjenner jeg fra før. Jeg regner med at etterhvert som jeg stiger i divisjonene, så kommer jeg til å møte igjen spillere jeg har spilt mot før. Det er færre spillere i de høye divisjonene enn i de lavere. Men, jeg har rykket forholdsvis fort opp. Og jeg er helt ny her i sjette. De fleste av dem jeg har spilt mot tidligere har skjelden eller aldri spilt på et så høyt nivå. Så lenge jeg fortsetter å rykke opp må jeg nok bare venne meg til nye bekjente hver runde.

Kampen mot lenethj

lenethj er nummer to på maratontabellen for femte divisjon, hvor hun har 566 spilte kamper. Av dem har hun vunnet 286. Inkludert åtte kamper hvor det har blitt uavgjort har hun samlet 580 poeng. Og vi snakker som sagt bare om femte divisjon. Tidligere har hun spilt helt oppe i tredje divisjon. Det er lett å forstå at hun er sugen på å komme seg opp igjen.  Dette er helt klart en av de sterkeste motstanderne i gruppa.

Kampen mot Vendedor

Et av Vendedor sine største øyeblikk var da han fikk 560 poeng i snitt, i sesong 125. Det er en veldig bra score. Men det er også veldig lenge siden, og skjedde i sjuende divisjon. Ikke så mye å skryte av nå lenger. Han har vært oppe i femte divisjon ved et par anledninger. Så han har vist at han kan spille. Men det har også blitt mange sesonger ned i de mørkere avdelingene. Jeg ville nok ikke ha satset pengene mine på denne karen.

Kampen mot hgoph

hgoph veksler mye mellom å spille i femte og i sjette divisjon. Forrige sesong ble det femteplass i sjette. Mye tyder på at dette er en spillet som har funnet plassen i serien. Det er derfor lite som tyder på at det blir verken opprykk eller nedrykk. Der er likevel en spiller en må passe seg for. I sesong 154 vant hgoph 753-438 mot Cujokenny. Med en slik seier i boka er det helt tydelig at dette er en spiller dom kan slå fra seg om en ikke passer på.

Kampen mot sarawar

sarawar har vært med i ligaen siden sesong 32. Hun har hatt en karrière med mange opp- og nedturer. Høydepunktet må være den ene sesongen hun fikk spille i tredje divisjon. I sesong 172 klarte hun kunststykket å få 700 poeng mot Monsen38, en spiller det cirker som hun har taket på. Det er vanskelig å vite hva som venter en når en møter slike spillere. Kommer det en storm fra start? Kommer det bingoer som perler på en snor? Eller går hun tom for gas halvveis og legger seg på rygg? Spennende blir det garantert.

Kampen mot fluffyen

fluffyen er født i 1976, og har i motsetning til meg passert inn i rekkene for dem som venter på døden. Lillehammer er kanskje ikke så verst et sted å tilbringe sine siste år. Det er en mindre kopi av Hamar, bare uten lottogevinster. Det har ikke blitt de helt store gevinstene i ligaen heller. Det har vert mye spill i sjette og sjuende divisjon. Dette er nok en spiller som heller søker ned enn opp dersom det blir divisjons-skifte. fluffyen ønsker forøvrig å si hei til folket. Du velger selv om du vil svare eller ikke.

Kampen mot Ruskelispretten

Ruskelispretten er en veldig flott hest, og kanskje en av dem som har hatt størst betydning for Kjell Vidar Braaten. Han hevdet seg helt i toppen, blant stjerner som Atom Vinter, Bork Rigel og Buaas Stjerna. På merittlista står det seier i Diplom-is Cup, Glitre Pokalen og mange V75 løp. I Wordfeud har det derimot ikke gått så bra. Det har skorter på store seire. Selv om det noen sesonger har vært spill i femte divisjon, har det ikke vart særlig lenge. Han sier det er hans tur til å få vokaler, men det er ikke særlig sannsynlig når man spiller mot selveste Kong Vokal!

Kampen mot Ståle Huse

Ståle Huse er født i 1970. Det betyr at han har bortimot 50 år med erfaring i å finne på rare ord. Han er også den i gruppa som har mest erfaring fra ligaspill, med 1235 kamper bak seg før sesongstart. Han har ved flere anledninger spilt i fjerde divisjon. Et par sesonger var han tilogmed oppe i tredje divisjon. Grunnen til at han scorer så lavt på rankingen er at han har hatt flere sesonger nede i sjuende divisjon. Det er grunn til å tro at dette er en person som kan prestere over måte.

Oppsummering

Tabellen
Jeg endte på femteplass, bare to poeng fra opprykk.

Dette har vært en tung sesong. Jeg endte på nederste halvdel av tabellen. I mange av kampene har jeg fått smake på min egen medisin. Det er alvorlig demotiverende å spille mot folk som stenger alle åpninger. I noen av kampene har jeg ikke hatt muligheten til å legge noe som helst uten at det har ført til at motstanderen har fått bunkevis med poenger. Jeg føler at jeg sitter i en jungel. For å finne veien opp i høyere divisjoner må jeg øve kraftig på å finne åpninger når spillet er på sitt mørkeste.

Men, selv om det har vært en tung sesong, har det også godt rimelig bra. Det er første gang jeg spiller i sjette divisjon. Likevel klarer jeg å vinne over halvparten av alle kampene mine. Jeg hadde totalt ganske dårlig margin, men jeg manglet bare en seier på å ha like mange poeng som Ståle Huse som stakk av med gruppeseieren. Det var en veldig tett og spennende gruppe.

Det jeg tar med meg av positive erfaringer er hvor viktig det er å skaffe seg en tidlig ledelse. Dersom en spiller mot noen som spiller tett gjør det ikke så stor skade når man likevel ligger langt foran.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *