Syke og unormale mennesker?

I dag fikk jeg dette innlegget publisert i Ringerikes Blad.

John Glenn Robertsen skriver i Ringerikes Blad 25 mars om hva som skjer når det syke og unormale blir akseptert som gjengs og naturlig. Det dreier seg om å bruke det kjønnsnøytrale pronomenet «hen».

Jeg synes ikke det er greit å omtale dem som ikke føler hjemme i kjønnsrollene sine som syke og unormale. Det er mange som ikke føler seg hjemme i de tradisjonelle kjønnsrollene. Det betyr ikke at de er syke og trenger behandling. Vi trenger et inkluderende og raust system som tar vare på de individene vi er.

Forslaget som ble fremmet av Venstre i 2016 går ikke ut på at vi skal ha et kjønnsnøytralt samfunn hvor alle skal omtales som «hen». Det går ut på at Norge skal innføre et tredje kjønn i offentlige dokumenter. Og at kjønn i offentlige dokumenter skal være basert på personlig kjønnsidentitet, ikke biologi.

Jeg kan ikke huske at sunt bondevett har dreid seg om å støte ut dem som er annerledes. Det har gått på å bygge opp de menneskene en har, slik at de i størst mulig grad kan fungere og gjøre nytte for seg i samfunnet. Jeg antar at Senterpartiet har andre grunner til å stemme mot forslaget enn sunt bondevett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *