Hva er en kjerrat?

Jeg får støtt og stadig spørsmål om hva en kjerrat er. Det hjelper ikke hvor mange ganger jeg svarer på spørsmålet. For hver gang jeg svarer ser det ut til at jeg får spørsmålet dobbelt tilbake. Derfor har jeg tenkt å svare en gang for alle, slik at jeg slipper å få flere e-poster og sms-meldinger fra folk som lurer på hva en kjerrat er.

Definisjonen på en kjerrat er et mekanisk drevet spill med et kjettinghjul som det er lagt en endeløs kjetting over som trekker en gjenstand langs en horisontal eller skråttliggende bane (Store norske leksikon). Men jeg vet at det ikke er et svar som tilfredsstiller den store kunnskapssultne mengden. Derfor har jeg lagt ut på en liten reise i lokalmiljøet for å vise nøyaktig hva som menes.

Kjerratmuseet i Åsa
Reisen starter ved Kjerratmuseet i Åsa.

Fortsett å lese «Hva er en kjerrat?»

Tur langs Akerselva

Jepp! Oslo er en vakker by, og det er mye å se. Jeg har bodd der i over 7 år, men det er ikke ofte jeg har tatt meg tid til å stoppe opp og nyte de fine tingene. Derfor var det morsomt å ta seg god tid og spasere nedover Akerselva en varm og solrik dag, og se på alle de tingene som en vanligvis ikke legger merke til. Turen ble nesten åtte timer, men det var i skikkelig søndagstempo, og jeg tok mange bilder på veien.

Ruten langs Akerselva.
Ruta jeg gikk tok nesten åtte timer, inkludert flere spise- og drikkepauser.

Her er noen av de fineste bildene jeg fikk tatt på turen.

Fortsett å lese «Tur langs Akerselva»

Sesong regnskog

Etter suksessen med å terge på meg flere stormakter forrige sesong, fortsetter jeg med å kjempe for de svake og de undertrykte i sesong 180. Som den legenden jeg er, er det viktig at jeg setter fokus på den urettferdigheten som finnes i verden, selv om det skjer helt på den andre siden av kloden. Her er det to stikkord. Det ene er et ord som klinger godt i Wordfeud, nemlig SOYA. Det er ikke ekstremt uvanlig å se det ordet håve inn over 60 poeng på et legg. Det andre ordet er ikke like vanlig å se, men det finnes; PALMEOLJE. Ikke bare er disse ordene potensielle verktøy til å snu en kamp. De er også verktøy for å putte penger i lomma på dem som snur regnskogene opp ned.

Fortsett å lese «Sesong regnskog»

Sesong omskjæring

Når du er en stor stjerne som meg, er det ikke til å unngå at du får mange øyner på deg. Derfor er det viktig å ta ansvar, og kjemper for de svake og forsvarsløse. I sesong 179 kjemper jeg for omtrent 2000 guttebarn årlig som blir utsatt for kjønnslemlesting i Norge. I 2014 fikk vi en lov om rituell omskjæring av gutter, som pålegger regionale helseforetak i landet å tilby rituell omskjæring av barn. Bakgrunnen for at vi har en slik lov er at dette er en flere tusen år praksis som er vanlig stort sett over hele verden. Det er ikke et holdbart argument. Det er på tide at vi våkner! Det er ikke greit å utsette barn for slike overgrep. De som gjør det burde blitt fratatt foreldreretten og satt i fengsel for å tenke seg om. Måtte hvert eneste poeng jeg tar denne sesongen være et svart pil av død, sendt rett i hjertet på dem som misshandler barn på denne måten.

Fortsett å lese «Sesong omskjæring»

Sesong brannfakkel

Det er mye som skal sies og gjøres. Og når jeg ble bundet og kneblet slik som jeg ble i forrige sesong, kommer jeg inn i denne sesongen med klare intensjoner om å brenne ned all motstand. For når legender kommer for å ta hevn skjer det ikke i stillhet. Jeg kommer til å etterlate med en sti av aske i det jeg går fra motstander til motstander for å kjempe dem ned som de statistene de utgir seg for å være. Det er bare en person som kommer til å gå seirende ut av sesong 178, og det er meg.

Fortsett å lese «Sesong brannfakkel»

Mills chili postei

Mills kan også å lage leverpostei
Mills chili postei

Etter den utførlige analysen av ekte ovnsbakt baconpostei som jeg gjorde for litt siden, ble jeg oppfordret av en kollega til å ta en titt på Mills chili postei. Etter en kjapp titt på innholdsfortegnelsen tenkte jeg at det kom til å være fort gjort. Det var bare anmerket ett eneste e-stoff der; E1442. Det overrasket meg litt, at Mills skulle kunne klare å lage en god leverpostei uten å bruke mange av de samme e-stoffene som Gilde måtte bruke i sin. Fortsett å lese «Mills chili postei»

Ekte ovnsbakt baconpostei

Leverpostei
Ovnsbakt bacenpostei

Leverpostei er et billig, godt og næringsrikt pålegg. Det finnes på mange norske frokostbord. De fleste mennesker klarer å beherske seg, men gir du en leverposteiboks til en hund får du den ikke tilbake før den er slikket helt ren. Det er mange typer leverpostei på markedet. En av favorittene mine er ovnsbakt baconpostei. Den har jeg ofte hatt i kjøleskapet og forsynt meg grovt av. Fortsett å lese «Ekte ovnsbakt baconpostei»

Sesong Bakdel

Forrige sesong kjempet jeg for å beholde plassen min i sjette divisjon. Nå, i sesong 177 skal jeg kjempe om en topplassering. Forrige sesong tok meg til bristepunktet. Jeg har fått føle hvor tungt det er når men ikke er veldig heldig med brikkene. Hvordan det er når motstanderne slår hardt tilbake. Hvordan det føles å kjempe ved hvert eneste legg. Hvordan hver minste feil slår deg i bakhodet. Og hvordan det er å bli trampet ned selv om det ikke skyldes egne feil. Men selv om forrige sesong var en av de tyngste jeg har vært gjennom har jeg kommet styrket ut av det. Jeg vant mer enn jeg tapte, og har en vinnerfrekvens på 3,1 seirer per tap. Jeg har kommet styrket ut av det og er klar for å slå tilbake. Og til alle som tror de har sjanse til å slå meg har jeg bare en ting å si:

Fortsett å lese «Sesong Bakdel»

Coca Cola

coca cola
Verdens tøffeste drikke

En av de aller beste drikkene som finnes der ute. Den er mer vanedannende enn sigaretter, snus og heroin tilsammen. Den er svart, river i halsen og holder deg våken hele natta. Det er uten tvil den tøffeste av alle drikkene. Kanskje på grunn av den lugubre fortida. Fortsett å lese «Coca Cola»